Coaching/PT

Träningshjälp/rådgivning

Vill du komma igång med träningen, ha hjälp att strukturera träningen i vardagspusslet eller vill du nå ett specifikt mål? Vi hjälper dig gärna med upplägg och pass. 

 Personlig träning och coahing

Man behöver inte åka med rullskidgruppen eller ta en tekniklektion för att träna med XC Mora. Vill man ha hjälp med träningsupplägg eller bara köra ett grymt pass är det bara att höra av sig!


Vi är inga "licenserade" PT:s men har ett stort intresse för träning, hälsa och kost. 

Personlig träning


Till skillnad från våra övriga tjänster så som tekniklektioner, kurser eller träningsgrupper är inte personlig träning lika specificerat. Det blir vad vi gör det till och det beror på vad du vill ha hjälp med. Exempel på pass:

Stavgångspass där vi bestämmer upplägg, pushar dig och ger dig tips.

Intervallpass på rullskidor med teknikhjälp och pepp.

Styrketräning på gym eller utomhus med hjälp och stöttning.

Löpning med teknikhjälp.


Självklart kan det vara så mycket mer än dessa exemplen! 

Vi kan också hjälpa dig med träningsplanering. Vilken typ av pass du ska köra, vilka dagar och hur ofta.


Priser: 60 minuter - 595kr/pp (kan variera beroende på resväg, gymavgift etc.)

Hör gärna av dig om du har frågor om träningshjälp och planering! Tester SkiErg

Att kontinuerligt mäta sin framsteg är både roligt och lärorikt. Gör man framsteg? Når man sina mål? Gör man det, bra fortsätt! Inte? Vad ska vi ändra? Följer du din träningsplan? Det man ska tänka på när man gör tester är att de är standardiserade. Dvs att de görs på samma sätt varje gång. Gör man tester utomhus på rullskidor eller snö så spelar väder och vind en stor roll vilket kan ge felaktiga resultat. På XC Mora träningscenter (Adams hemmagym) är det alltid vindstilla och lagom varmt!

XC Moras medlemmar gör kontinuerliga skiergtester året runt!

Styrketräning

Varför styrketräna?

Styrketräning är alltid bra, för alla idrotter! Att styrketräna kan göra att man håller sig skadefri, blir stabilare i kroppen och kan därmed åka mer energieffekivt.

Hur?

Men det är kanske inte alltid så lätt att veta vad man ska träna, vilka övningar, hur ofta och om man behöver ett gym.


Hur mycket och vad man behöver styrketräna skiljer sig också från person till person. Vi har styrketränat mycket och provat många olika sätt för at hitta det som passar just oss. 

Olika sätt 

Oavsett om du har tillgång till gym, har några redskap hemma eller bara en matta så finns det bra övninagr att köra. Vi hjälper dig gärna att sätta ihop ett program som passar just dig!